Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

Mă numesc Eremia Delia, iar în perioada 24 august – 6 septembrie, am avut ocazia să particip împreună cu colega mea, Negraia Alina la cea de-a doua ediție a Școlii de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele.

Școala de Vară de Știință și Tehnologie ne-a oferit oportunitatea de a participa la diferite ateliere de cercetare științifică, lucrând împreună cu mentorii și profesorii la proiectele proprii in cadrul platformei de educație și cercetare de la Măgurele și Universitații din București.

Anul acesta, Școala de Vară a avut 60 de elevi pasionați selectați din aproximativ 300 de aplicanți, pe baza mai multor criterii.

La începutul celor două săptămâni de participare, am facut cunoștiință cu coordonatorii ce urmau să ne îndrume pe parcursul Școlii de Vară. Tot atunci, fiecare participant a primit un program bine stabilit de lucru și recreactiv.

În majoritatea zilelor mergeam la Măgurele pentru a lua parte la diferite cursuri, fie de protejare a mediului, dezvoltare personală sau programare pe Arduino. Apoi luam masa împreună, urmată de participarea la atelierele de știință.

Dintre cele 22 de teme de cercetare, unde ne puteam înscrie, eu am ales “Cum citim povestea Pământului în roci și fosile?”, așadar, studiam la Facultatea de Geologie din București cu colega ce s-a înscris la aceași temă și unde am avut plăcerea să lucrăm cu cei mai buni mentori și profesori de la care am învățat foarte multe lucruri.

 

Seara, împreună cu colegii de la cămin, luam parte la diverse activități: seara de jocuri, Escape Room, Laser Tag, Treasure Hunt, vizite la institute și jocurile de Mafia ce ne încântau la maxim pe toți. Printre aceste activități s-a numărat și un concurs între 3 echipe, mai exact, Alpha, Beta și Gamma care au avut de pregătit câte un moment artistic și un steag pentru focul de tabără de la finalul Școlii de Vară.

În a doua săptămână de lucru, am participat la o excursie de două zile, în Ținutul Buzăului, unde am avut ocazia să vizităm Trovanții din Geoparcul din Buzău și vulcanii noroioși, iar seara ne-am distrat împreună cu mentorii și coordonatorii la petrecere. Partea cea mai emoționantă a fost surpriza oferită de organizatorii și coordonatorii Școlii de Vară, pentru mine și colega noastră cu ocazia zilelor noastre de naștere, urmată de o îmbrățișare cu toți participanții.

La încheierea Școlii de Vară, fiecare echipă și-a prezentat lucrarea la care a studiat pe parcursul celor două săptămâni, iar apoi, emoționați, ne-am luat la revedere.

A fost un final de vară frumos, o experiență unică din care am învățat foarte multe lucruri și care mi-a deschis orizonturi.

 

Mulțumesc Școala de Vară de Știință și Tehnologie pentru toate oportunitățile!

Mulțumesc coordonatorilor care au avut cea mai mare răbdare și s-au distrat cu noi!

Mulțumesc noilor prieteni pentru că au facut Școala de Vară mai frumoasă!

Print Friendly, PDF & Email
4.369